En doft av jordgubb..

.. som intagit vår lägenhet, vilket inte är en negativ grej utan faktiskt ganska trevligt (i alla fall för stunden). 
 
För nån dag sen testade jag koka och fixa hårda karameller.. de smakade okej men konsistensen och utseendet blev inte alls som jag hade tänkt mig. Istället för att det skulle vara en smet/massa att jobba med så blev hela spröd och det mesta blev smulor - men de blir perfekt till glass eller som dekoration.
 
Idag prövade jag än en gång efter en stunds läsande och funderande vad som månne gått fel förra gången, prövade att ha det att koka till en annan temperatur, och tadaa! F i n a l l y ! Denna gång blev det jordgubbssmakande karameller som ser ut som karameller! (Först när de var klippta till bitar var de sådär glansiga, men för att de inte skulle kladda ihop sig och bli en enda stor klump så fick dom bada i florsocker.)
 
 
/Emli

Kommentera här: