Glutenfritt i Rom

April, april.. snart är det maj och snart är examensarbetet färdigt! Skall bli så skönt att kunna ha ett liv igen. 
 
Meen, lite chill i allt skolarbetet fick jag, en tripp till Rom. Så mycket fanns att se, så vackert, stämmningen...  Så tacksam att få vara dit och se och uppleva Rom! Vet inte alls vad jag ska berätta eller för att inte utråka er så vansinnit med en kilometerlång text så sätter hit bilder och så får ni fråga ifall ni funderar något.
 
Mitt lilla dilemma när jag skulle åka til Rom, eller vartsomhelst så är ju maten, finns det glutenfritt och finns det glutenfri mat som jag vill äta? Blev positivt överraskad, många ställen hade glutenfri pasta eller fixade något glutenfritt, väldigt bemötande. Jag hade kollat in på #glutenfreerome på instagram för att se vad andra har hittat för gott och valde att lita på dem och testa två ställen, Voglia di pizza  glutenfree och Mama Eat.
 
Att få en glutenfri meny vid Voglia di pizza, som var som en normal meny på innehållet , det var så härligt att kunna ha valmöjligheter. Vi bestämde oss för pizza och för att testa på något spännande - glutenfritt och spännande går inte ofta ihop. Så det blev franskisar på pizza och den andra skulle var korv men var mer köttbullar på pizzan, men helt otroligt gott!
 
Vi gick sen sista kvällen till Mama Eat, först fick vi som förrätt, glutenfria friterade saker, kändes som lotteri då man inte visste om en boll var fylld med ris, fisk eller ost.. men gott var det. Min mat där bestod av pasta,  tänkte jag är ju ändå i pastans land.  Pasta med tomatsås och bacon, supergod pasta, perfekt gjord. Så dessa två ställen kan jag nog rekommendera att besöka i Rom. 

Voglia di pizzza
 ligger centralt på adressen Via dei Giubbonari 33
Mama Eat finns på adressen Via di San Cosimato, 7
 
 
 
 
Haha angående bilderna.. tänkte att måste få ihop dem till collage på något sätt.. hittade en app till mac.. såå bara alla bakgrunder och ramar va en fröjd i sig, meen såå att, jag kunde hålla mej bort från de med jultema i varje fall, hah !